10 полезни трика за всички, които имат куче (Част 2)

Продължаваме темата за десетте лайфхака, които ще са ви полезни ако имате куче. Ако сте пропуснали първата част може да я прочетете тук.

# 6. Обезопасете прозорците

Следващия лайфхак е не само полезен, но и жизнено важен. И това важи не само за стопаните на кучета, но и тези които имат котки. Ако имате домашен любимец и живеете на висок етаж, то непременно поставете стабилни мрежи на прозорците. Особено в летните месеци, когато по-често ги оставяме отворени. Това лесно и елементарно приспособление не само ще ви предпази от досадните мухи и комари, но и буквално може да спаси живота на вашето животинче. Има кученца, които много обичат да наблюдават околния свят през прозореца и понякога може да решат сами да скочат от пода на перваза. За някой породи това съвсем не представлява трудност и като нищо може да паднат. На никого не пожелаваме това, ето защо ви съветваме да бъдете предпазливи и да обезопасите всеки прозорец. Една мрежа. Това е. Но би спасила вашият безценен приятел.

Кучето обича да гледа през прозореца

>>> Как да защитим кучето от външни паразити?

# 7. Месечен календар

Друг много полезен навик е да водите календар на кучето, в който да отбелязвате всичко важно. Например ако имате женско кученце отбелязвайте датата на разгонването и следете дали с това важно нещо всичко протича нормално. Освен това отбелязвайте датата на всяка ваксина, както и предстоящите такива, за да не се забравят. Записвайте и датите на обезпаразитяване. Въобще календарът е едно много необходимо нещо и стриктното му водене е полезно за всеки стопанин на куче. Разбира сега вече е много удобно, защото това можем да правим в електронен вид на нашия смартфон и да получаваме уведомления за всичко предстоящо точно навреме.

Сега ще ти спестим и търсенето на подходящо приложение, защото ние имаме нещо специално за теб.

Нашият екип разработи точно това, което ти трябва – Chill Електронен Дневник. С него лесно управляваш и споделяш грижата за своя домашен любимец. Регистрираш се и получаваш удобството да съхраняваш всички записи на едно място. Освен това ще получаваш напомняния за всичко предстоящо и ще можеш да споделяш с ветеринари. Това е всичко, от което имаш нужда. Регистрирай се още сега.

>>> Как да се грижим за Сибирското Хъски?

# 8. Бъдете внимателни при използването на асансьора

Следващото и много важно нещо е да обърнем внимание на ползването на асансьора. Има едно неписано правило, което буквално може да спаси живота на кучето:

Стопанина влиза първи в асансьора.

Няма да привеждаме примери какво може да се случи, ако кученцето ви се озове само в асансьора и някой в този момент го повика. В същото време вие все още заключвате вратата и държите рулетката. Ако е обикновен повод няма да е толкова опасно, но с рулетка…да пази Бог. Затова винаги бъдете нащрек! Заключете вратата спокойно и тогава повикайте асансьора.

Транспортна кутия за куче

# 9. Транспортните кутии и чанти за куче

Продължаваме с другия полезен съвет – как да научим кучето да бъде спокойно в транспортна кутия. Дори и да не предвиждате чести пътувания и добре да създадем навик в кучето още от малко и да му покажем, че всъщност нищо притеснително няма в тази кутия. Все някога може да се наложи и ако тогава купим такъв контейнер и натикаме горкото кученце в нея, то ще изпита неописуем стрес. Не правете това! Нека приучаването към тях започне от най-ранна възраст и се случва плавно и без излишен стрес. Оставете я отворена, сложете нещо вкусничко вътре, любими играчки и нека животинчето има свободата само да привикне към нея. Същото важи и за клетките и манежите, в които някои стопани оставят кучето си, когато е само в къщи.

# 10. Профилактичните прегледи са важни за твоето куче

Убедени сме, че е излишно да казваме колко важно е това. Почти задължително да си създадем навик за регулярни прегледи на цялото кученце. За съжаление кучето не може да говори, не може да ни каже дори и да има проблем или болка. Ето защо, ние като отговорни стопани, можем да оглеждаме малко по-внимателно цялото куче. Така може да открием кърлеж или раничка, която не сме забелязали до сега. Особено ако кучето е дългокосместо. Освен това много полезно е да имаме навика да водим кучето си на профилактичен преглед при ветеринар. Това не е сложно, а ползите от него са огромни. Избираме клиника, доверяваме се на ветеринарен лекар и се консултираме с него кога и как да водим своя любимец за профилактични прегледи. Така ще имаме и график за ваксинации, обезпаразитяване и всичко останало.

Профилактичен преглед при ветеринар

Не се и съмняваме, че всеки грижовен стопанин има не малко полезни навици, а ние просто споделихме няколко от личен опит. Ако отскоро имате куче, то всичко казано до тук със сигурност ще ви е от полза. И не забравяйте:

Нашето куче или коте е ДОВЕРИЛО ЖИВОТА си изцяло на нас. Нека бъдем отговорни и обичаме своите любимци.

Последвайте ни на Chill Pet Care във Facebook и на chillpetcare в Insatgram, за да научавате още интересни и полезни неща за вашия домашен любимец.

Дай лапа

За добрите партньорства

Имаш бизнес, който е свързан с животни? Предлагаме различни възможности за партньорства. Остави своя email и ние ще се свържем с теб.

Научи повече

Абонирай се

В нашите имейли ще откриеш информация за DogFriendly места, събития, отстъпки и специални предложения