Как да се грижим за домашния си любимец след кастрация?

Кастрацията на домашни любимци се извършва предимно, за да се предотврати размножаването им, или по здравословни причини. Въпреки, че това е хирургична процедура, тя е сравнително проста и рутинна. Възстановяването след такава хирургична намеса също е много бързо и пълно, но може да се наложи собственикът на домашния любимец да предприеме някои мерки, за да се увери, че възстановяването му е пълноценно и завършено. Последващата грижа за кастрацията на домашни любимци е притеснителна за повечето собственици, тъй като това е от решаващо значение за бързото и пълно възстановяване.

Има специални мерки, които могат да бъдат предприети, за да се грижите добре за вашия домашен любимец, особено след извършена операция. 

Обичайният период за възстановяване след кастрация е между 10 и 14 дни. 

Обикновено операцията се извършва сутрин и може да приберете животното вкъщи още на същата вечер, или на следващия ден, в зависимост от възрастта и общото му състояние. Когато отидете да го вземете от ветеринарната клиника, проведете продължителна дискусия с ветеринаря и разберете всички аспекти на кастрационната грижа и периода на възстановяване от кастрацията. 

Може да се наложи да помогнете на вашия домашен любимец да влезе в колата след операцията, защото той все още може да е замаян, тъй като ефектите от анестезията все още не са отшумели напълно. Не му позволявайте да скача. Ще трябва да го носите и да го поставите на задната седалка на колата, така че шевовете да останат непокътнати и да не се разтягат. Тъй като разрезите също са пресни, най-добре е да се уверите, че превръзките са върху раните, докато домашният ви любимец бъде напълно излекуван. Ако имате стълби в дома си, не позволявайте на домашния си любимец да се изкачва по тях, тъй като и това може да разтегне шевовете по корема. Ако стълбите ви са по-малки, можете да го оставите да се изкачи сам. Въпреки това, веднага след операцията, той може да не е възстановил баланса си и ще бъде полезно да го накарате да се изкачи внимателно по стълбите.

Заведете вашия верен приятел в леглото или къщичката, където той може да заспи веднага след прибиране от операцията. Обикновено домашните любимци след кастрация и всякакви хирургични интервенции нямат обичайната енергия, за да поддържат голяма активност след тази операция, така че е най-добре да ги оставите да спят и да възстановят силите си. 

Възстановяването ще бъде по-бързо, ако на животното му бъде позволено да спи правилно. Това е най-добрата грижа след кастрация. Ако в дома ви има други животинки или деца, дръжте ги далеч от скоро оперирания домашен любимец. Това е важна част от последващата грижа след кастрацията. Възстановяването след кастрация ще зависи от това колко дълго вашият другар е спал спокойно през дните след след операцията.

Следвайки тези лесни стъпки сме сигурни, че възстановяването на вашия домашен любимец след кастрация ще бъде бързо и безпроблемно, за да може да се наслаждавате на забавни игри и моменти заедно.

Дай лапа

За добрите партньорства

Имаш бизнес, който е свързан с животни? Предлагаме различни възможности за партньорства. Остави своя email и ние ще се свържем с теб.

Научи повече

Абонирай се

В нашите имейли ще откриеш информация за DogFriendly места, събития, отстъпки и специални предложения