6 неща, които да направим, след като си вземем куче или коте

Важен момент в живота ни е, когато вземем решение да си вземем куче или котка. Честито! Може би си мислите, че ще се справяте с всичко, от което се нуждаете за новото си кученце или коте, но за всеки случай ние съставихме изчерпателен списък, който може да ви бъде полезен. Няколко от по-долу изброените примери може да са неща, за които не сте се сетили. Вземете списъкът със себе си в магазина за домашни любимци и се запасете с всичко, след което се насладете на много приятни моменти с новия член на семейството.

Обезопасяване на дома

В зависимост от възрастта, на която е вашият домашен любимец, е необходимо да обезопасите дома си за негова максимална безопасност. Ако имате кабели и разклонители по пода, е хубаво те да бъдат дискретно прибрани и скрити някъде, за да не предизвикват интереса у вашето куче или коте, и да си спестите по-нататъшни главоболия.

Като цяло помещението, в което ще се подвизава вашият приятел е добре да бъде чисто и без излишни предмети, които биха предизвикали интереса му към дъвчене – пухкави килими, кабели, разклонители, ваши принадлежности и други.

Подходяща храна

Пухкавият ви приятел сигурно е изгладнял? Препоръчваме да продължите да го храните с това, която е яло и до момента. От мястото, от което сте го взели, най-добре ще ви дадат информация към коя храна е най-добре да се насочите, тъй като всяко живо същество е със своите особености и има ситуации, в които стомасите са им по-чувствителни и са привикнали към определен тип храна. Съветът ни е да ги храните с една и съща храна, а ако прецените, че искате да сменяте храната, то е препоръчително това да се случи постепенно в период от една седмица с леко смесване и на новата храна, която искате да включите.

Купички за храна и вода

Това със сигурност не трябва да пропускате. Вземете съдове за храна и за вода за новото си куче или коте, като се уверите, че биха били подходящ размер и удобни за редовно почистване.

Каишка или нагръдник

Ако сте си взели куче, най-добре е бързо да го привикнете да ходи на повод, защото много скоро разходките ще станат част от ежедневието. В случай, че кучето е бебе и все още не са му позволени разходките навън, тогава вземете удобен повод, нагръдник или каишка, които харесвате, и му помогнете да се научи да се разхожда с нея, като го награждавате с вкусни лакомства. Вероятно ще се сблъскате първоначално с дърпане или хленчене, но с търпение и поощряване в крайна сметка вашият домашен любимец ще разбере как да ходи заедно с вас на каишка или с нагръдник.

Забавни играчки

Кучетата и котките обичат да дъвчат неща. Изберете специализирани гумени играчки, играчки с въжета и много други, за да гарантирате забавление и безопасност при играта на вашия домашен любимец. Дръжте устата им заета, докато се научат да не дъвчат вашите обувки или мебели. 

Удобно легълце

Леглото за кучета и котки не е задължително и от съществено значение, но новите ви домашни любимци могат да бъдат уплашени и стресирани от промяната, когато за първи път ги приберете вкъщи, и като им предоставите меко и удобно място само за тях, може да им помогнете да се чувстват по-добре.

С тези лесни и полезни съвети вярваме, че съжителството ви с вашия нов и верен домашен любимец ще бъде приятно и забавно.

Дай лапа

За добрите партньорства

Имаш бизнес, който е свързан с животни? Предлагаме различни възможности за партньорства. Остави своя email и ние ще се свържем с теб.

Научи повече

Абонирай се

В нашите имейли ще откриеш информация за DogFriendly места, събития, отстъпки и специални предложения