Защо котето игнорира драскалката за нокти?

Какво да направим, ако продължава да драска мебелите ?

И ти ле се чудиш защо котето игнорира драскалката и продължава да драска мебелите, килимите, стените? Ние обаче имаме добри новини за теб. Този проблем може да бъде решен, ако се подходи правилно към него.

Котето може сериозно да издраска мебелите

В тази статия сме събрали няколко проверени съвети, които може да помогнат и на вас да насочите интереса на Писанчо към безопасна зона.

>>> Колко звука издават котките?

Изберете подходящата драскалка

Най-напред ще започнем с наблюдение върху поведението на котето, за да установим неговите предпочитания. Ако то точи своите нокътчета върху стените или мебелите, може би ще му подхожда повече вертикална стойка за драскане. А ако обича да прави това върху скъпия килим, значи предпочита хоризонтална повърхност. Сега в зоомагазините има богат избор, с различни форми, размери и текстури. Освен това, някои производители използват специални аромати, за да привлекат вниманието на котето. Може пък това да заинтригува вашия мъркащ любимец.

Котето може да драска и килима

Намерете правилното място

Възможно е котето да игнорира драскалката си, защото не харесва мястото, където тя е разположена. Тук отново ще помогне наблюдението върху нейното поведение. Животинчето само ще ни подскаже правилното място. А ако сте му купили няколко драскалки, разположете ги на различни места. Така е дори още по-добре.

Вертикално разположена драскалка за коте

Не забравяйте наградата

Когато видите, че котето е използвало драскалката, похвалето го и го възнаградете с лакомство. А ако то отново започне да драска мебелите, спрете го и занесете при драскалката. След това го почерпете. Целта е котето да разбере в кой случай и за какво получава лакомство и похвала. Това ще помогне да се формира правилно поведение у писаната.

Ангажирайте котето

Иначе то може да съсипва мебелите просто от скука. Хубаво е да му отделяме време и да поиграем с него. Така ще се забавляваме заедно, а и котето ще насочи своята енергия в правилната посока. Едва ли след това ще иска да драска по каквото му падне наоколо.

Последвайте страницата ни във Facebook Chill Pet Care за още интересни факти от света на домашните любимци.

Дай лапа

За добрите партньорства

Имаш бизнес, който е свързан с животни? Предлагаме различни възможности за партньорства. Остави своя email и ние ще се свържем с теб.

Научи повече

Абонирай се

В нашите имейли ще откриеш информация за DogFriendly места, събития, отстъпки и специални предложения