5 начина да се забавляваме с кучето в дъждовен ден

В дъждовен ден, когато прогнозата обещава още гръмотевици и вятър, и условия за градушки, а кучето ни гледа с надежда за забавления, започваме да се чудим какво да правим в такова време. И ако ние можем да се настаним удобно на дивана с ароматно кафе и увлекателна книга в ръка, то нашето куче не намира това за особено забавно. Нито се интересува от увлекателния роман, нито има желание да ни прави компания на кафето.

В допълнение идва и енергията, която трябва да бъде изразходена с нескончаемо тичане и подскачане из алеите на парка, носенето на поне една дузина дървени пръчки, гонене на топки и любопитни птички. Все важни кучешки дела.

А не спира да вали. В такъв момент, вероятно, всеки грижовен стопанин се е питал:

Какво да се забавлява кучето ни в дъждовен ден?

Тук ще откриете 5 интересни идеи. При това изобщо не е необходимо да излизаме навън. Увлекателни занимания и игри за кучето могат да се намерят и в хола, и на коридора, и въобще навсякъде у дома.

Ще започнем най-интересното:

Криеница

Това е едно от най-големите забавления според мнението на специалистите. Кучето има ловен инстинкт, който дори и в днешно време да не се налага да използва, е добре да развива. И тази игра, освен ловния инстинкт, тренира и умствената дейност на животинчето. Най-напред може да започнете с нещо елементарно. Например да скриете някъде из къщи някакво лакомство, а след това да го оставите да го открие. Ще е хубаво да се забавлявате заедно в този процес. Идеята е точно такава. Сигурно си спомняте играта „топло-студено“ от детството. В последствие може да скриете любимата играчка на кучето. И така да усложнявате все повече и повече задачата.

Нови команди

В дъждовен ден, когато се налага да останете у дома, може да използвате времето за изучаването на нови команди. Може да затвърдите вече научените и да започнете усвояването на нови. Ако вашият домашен любимец е все още малко паленце започнете с обичайните команди: седни, на място, при мен. И така лека-полека да преминете към нещо по-занимателно и за самото кученце. Например да скача през обръч или да се претъркулва, или само да се завива с одеалцето. Само не забравяйте да награждавате всяко усилие на кученцето с вкусно лакомство.

Познай играчката

Когато денят е дъждовен, а на кучето му е скучно в къщи, може да се заемете събместно с развиване на умствените му способности. Как? Научете го различава играчките. Със сигурност не е лесно, но не е и невъзможно. Ще ви трябва време, търпение и много лакомства. И забавлението е гарантирано. Дори и накрая да не се получи очаквания резултат, в никой случай няма да ви е скучно.

СПА ден

Ако за нас, хората, спа процедурите са безкрайно приятни, вероятно ще са точно толкова приятни и нашето кученце. Тогава, да си организираме „СПА ден“ у дома. Може да срешем козинката на опашаткото, да му направим лек масаж. Да му говорим мило, да го поглезим. Смисълът не е толкова в масажа, а в ласките и вниманието. Кучетата обожават, когато стопаните им ги галят и им обръщат такова специално внимание. Така че можем да му подарим ден на блаженството, да го галим по-често и да го прегръщаме.

>>> Какво е груминг и каква е ползата от него?

Да си поговорим малко за хубави неща

Нищо странно няма в това. Да говорим така, сякаш кучето е наш събеседник, не е откачено. Все пак, нека бъде нещо, което всеки разбира по своему, но в никой случай не е лошо. Проведени са изследвания в това отношение и е доказано, че кучето се чувства добре, когато му говорим и с времето започва да разбира смисъла, който ние влагаме в конкретни думи. Има сведения, че кучето може да различава до 250 думи. Колкото повече общуваме с него, толкова се обогатяват неговите познания. Освен всичко това, кучето е отличен слушател. Никога няма да ни противоречи, няма да ни критикува и гарантирано ще запази нашите съкровени тайни. Какво по- хубаво от това.

Надяваме се да намерите своето занимание, с което да се забавлявате в дъждовното време. Обезателно да ни разкажете как вие прекарвате времето у дома със своя любимец.

Последвайте ни на Chill Pet Care във Facebook и на chillpetcare в Insatgram, за да научавате още интересни и полезни неща за вашия домашен любимец.

Дай лапа

За добрите партньорства

Имаш бизнес, който е свързан с животни? Предлагаме различни възможности за партньорства. Остави своя email и ние ще се свържем с теб.

Научи повече

Абонирай се

В нашите имейли ще откриеш информация за DogFriendly места, събития, отстъпки и специални предложения