7 идеи за рождения ден на кучето?

Хайде сега всички да си признаем, че любимото куче е пълноправен член на семейството и неговия рожден ден е точно толкова важно събитие, колкото и всеки друг празник.

Рождения ден на нашето кученце е прекрасен повод да му обърнем специално внимание, да му благодарим за безусловната обич и всички забавни пакости, с които ни разсмива. И ако имате желание да направите за него нещо специално за рождения му ден прочетете този материал до край. Приготвили сме много интересни идеи и разбира се бонус.

Рождения ден на опашаткото трябва да е весел и изпълнен с изненади. Разбира се всеки стопанин ще подходи индивидуално, защото познава най-добре своето приятелче и знае как да го зарадва.

Ние ще припомним основните неща, без които нито един рожден ден не може да мине, особено на кучето:

  • Подарък
  • Гости
  • Празнична украса
  • Вкусни лакомства
  • Игри и забавления
  • Снимки – къде без тях

Как от всичко това да стане весел празник за домашния ни любимец?

Приготвили сме ти 7 от най-оригиналните идеи.

>>> Интересни факти за породата Джак Ръсел териер

Започваме

Идея # 1 – Подарете на кучето си занимателен подарък

Ако искате да зарадвате кучето си с интересен подарък, имаме идея за вас. Сигурно вече сте избрали играчката и сега идва ред на опаковката. Завийте подаръчето в специална хартия и оставете кучето само да го разопакова. Да пошумоли, да го преобърне няколко пъти, да гризне някое и друго ъгълче – колко интересно е това за опашаткото. Внимание: завийте подаръка само в хартия, без да използвате лепило или други закрепващи неща(тиксо, кламери, телбод). Също така, следете да не погълне някое парче от опаковката.

Куче играе на открито

Идея # 2 – Организирайте ден за игри

Рождения ден на кученцето би станал наистина специален за него, ако му организираме ден пълен с игри. Така то ще се забавлява, ще тича, ще скача, ще души наоколо, за да търси разни скрити неща. Звучи страхотно! Как да го организирате? Изберете подходящо място, където да проведете този игрови ден. Вземете фризби, няколко топки, тунелчета, различни обръчи и други подходящи играчки за открито. Може да играете в преодоляване на различни препятствия или пък в търсене на скрити лакомства. Поканете и приятел със себе си. Забавлението е гарантирано. Погрижете се и за почивката между игрите. Вземете храна и вода за кученцата. А на финала почерпете своя рожденик с вкусна храна, с която да възстанови енергията си.

>>> Защо кучето накланя глава настрани?

Кученце в зоомагазин

Идея # 3 – Позволете на кучето само да избере подаръка си

Това е отличен начин да зарадвате любимеца си. Трябва само да намерите зоомагазин, в който може да отидете заедно и го оставете само да си избере подарък. Нека се разходи (надяваме се да разрешат), да се огледа, да подуши това-онова и да си избере подарък. Един, а може би два.

Идея # 4 – Направете „Увеселителен парк“

Ако имате двор, вие сте късметлии, а вашето куче безкрайно щастливо. За неговия специален ден можете да направите увеселителен парк в двора. Напълнете басейнчето (ако е лято) или пък вместо с вода, може да го напълните с топки. И в единия, и в другия случай ще падне голямо забавление. Може да окачите на различни височини лакомства, които кучето и неговите гости ще трябва да достигнат сами. Измислете и състезание по надбягване с препятствия. На финала наградете щедро победителя и всички други участници. Не забравяйте за фотосесията. Ще ви трябват забавни декори и костюми. Ще се получи незабравим празник и то не само за рожденика, но и за неговите стопани и гости.

Радостно куче се забавлява на парти на открито

Идея # 5 – Разходете се по нов маршрут

На този ден изберете нов маршрут, различен от обичайния. Или отидете на пикник сред природата. Предварително проучете къде в близост има интересни места или пък парк, в който до сега не сте ходили с вашето кученце. За него това ще бъде нещо много интересно. Позволете му да се разходи, да подуши наоколо, да потича. Така то ще прояви своите инстинкти, ще открие нови неща и ще задоволи любопитството си, наслаждавайки се на нови завладяващи аромати и следи. И пак не забравяйте да поканите приятелчета за компания. Вземете си лакомства и вода.

Идея # 6 – Направете Кучешко парти

На парти, като на прати. Ще има торта, гости, балони и много веселие. Ако е топло времето може да организирате партито на открито. Украсете мястото празнично. Поканете приятелите си, които имат домашни любимци и измислете сценарий за празненството. Започнете с посрещането на гостите и сложете на всички празнични шапчици. Внесете тортата за рожденика със свещички разбира се и, както се прави на всеки рожден ден, изпейте Happy Birthday to you. Кучетата харесват музиката и специалното внимание най-вече. Почерпете и гостите. Подгответе на всяко куче – гост празничен пакет с лакомства и мъничко подаръче за спомен. А за да е весело измислете разнообразни игри, в които да се включат всички. Ако е на открито ще е много по-лесно. Само не забравяйте да осигурите достъп до питейна вода  и сянка, където да се скрият кучетата от слънчевите лъчи.

Домашен любимец на парти

Идея # 7 – Ден с кауза

Вашият домашен любимец е истински късметлия, защото има дом и грижовни стопани. Но не всички кучета имат такъв живот. Колко хубаво би било, ако наречете този ден за „Ден с кауза“. Какво можем да направим? Можем да дарим средства или храна на избран приют. Или да включим гостите на партито например в нашите добри намерения. И нека това стане традиция на вас и вашите приятели. Какво по-хубаво от доброто дело и то в името на тези „ангели без крила“ – кучетата.

И така, остана да ви пожелаем „Весел празник“ и се надяваме този ден да бъде изпълнен с много радост и веселие за всички. Направете много снимки и ги споделете.

Не сме забравили, че обещахме бонус. Ето го и него.

Последвайте ни на Chill Pet Care във Facebook и на chillpetcare в Insatgram, за да научавате още интересни и полезни неща за вашия домашен любимец.

Дай лапа

За добрите партньорства

Имаш бизнес, който е свързан с животни? Предлагаме различни възможности за партньорства. Остави своя email и ние ще се свържем с теб.

Научи повече

Абонирай се

В нашите имейли ще откриеш информация за DogFriendly места, събития, отстъпки и специални предложения