Как да направим сами играчки на котето?

А вие имате ли коте?

Ако да, тази статия е точно за вас. В нея ще разкажем как да направите сами играчки за немирния мустакатко.

Започваме.

Първото ни предложение е съвсем, съвсем просто. Нарича се

КЪЛБО ПРЕЖДА и е класика в жанра.

Любимата играчка на котето – кълбо прежда

Ако в къщи нямате останала от някое ръкоделие, то винаги можем да купим и да я навием на малко кълбо. А още по-страхотно би било да направим няколко такива кълбенца от разноцветна прежда. Просто трябва свободния край да го преплетем леко в самото кълбо. И стой, та гледай каква игра ще падне. Докато не го разплете цялото, едва ли ще се откаже.

>>> Как да се грижим за домашния любимец след кастрация?

# Хартиените чантички

Следващия път, когато си купите нещо, не изхвърляйте веднага хартиената чантичка от покупката. Дайте я на котето. Те много обичат да влизат в шумолящи пакети. Ако хвърлите вътре и кълбото с прежда забавлението е гарантирано.

Котето се забавлява с хартиените чантички

# Картонени кутии и кашончета

Същото важи за картонените кутии и кашончета. Те могат да се превърнат в страхотни играчки за котето. Може да изрежем вратичка в кашона и да пуснем топка вътре. Така котето ще развива своя ловен инстинкт. А ако умеете да плетете на една кука, може на му измайсторите мишле с дълга опашка. Поставете го вътре в кутията и изрежете отвори във всички стени, включително и капака. Котето ще се опитва да го измъкне от там на всяка цена.

>>> 6 неща, които да направим, след като си вземем куче или коте

Котето обича да играе с кашончета и кутии

# Коркови тапи и цветни панделки

Корковите тапи от бутилката вино, която изпихте снощи, също може да се превърне в чудесни нови играчки. Особено за британското котенце, което се радва на играчките само докато са нови. После губи интерес към тях. Ами… така сме чували. Тапата от бутилката вино е голяма, така че животинчето не може да я погълне. В същото време е лека и котета обожават да ги търкалят на всички посоки. Можете да дадете тапата на котето просто така, както е. А ако имате желание и малко време може да промушите цветна панделка през средата. Така или иначе има дупчица от тирбушона. Оставете я по-дълга от двете страни и я завържете на възелчета.

Котето се забавлява с разноцветни играчки

Котета много обичат да си играят с моливи. Вероятно има такива, с които вашето дете вече не рисува. Дайте ги на писанчо. Той с удоволствие ще ги гони из цялата стая. Ако пък нямате у дома, купете му. То много ще се зарадва.

# Чорапи и чорапогащници

Скъпи дами, не изхвърляйте скъсания чорапогащник. Завържете по дължината му няколко възелчета. А може да добавите цветни шнурчета, паделки, различни перца. Става идеална игра за котето.

Котенца играят с ръчно направена играчка

Същото важи и за чорапите, които са останали по някаква мистериозна причина сами. От тях можем да направим цветна и много забавна мека играчка за нашия опашатко. Просто го напълнете с вата или памук (с каквото разполагате), пристегнете го на две – три места с цветен шнур като оставете няколко по-дълги края на шнура и готово.

# Хартиени рула и помпони от прежда

Рулото от тоалетната хартия също можем да превънем в чудесно забавление за нашата писана. Може да го поукрасим малко, да завържем различни паделки, шнурчета или пък да залепим помпони от прежда. Такива може да вземем и от мартеничките, останали ни от миналата годината. А може да ги направим и сами. Лесно е. И много, ама много ще зарадваме нашето коте.

Играчка за коте от разноцветни панделки

И старата тениска взима участие в нашето ръкоделие. От нея може да направим супер играчка на котето. Това е котешка въдица. На тънка дървена пръчка връзваме по-дълга нишка от прежда. А в другия край на нишката връзваме лентички, които сме изрязали от тениската с дължина около 10 см. Това е! Много лесно за нас и много интересно занимание за писанките.

Обичайте своите домашните домашни любимци и прекарвайте повече време с тях. Споделените мигове винаги са изпълнени с много усмивки и радост.

Последвайте ни на Chill Pet Care във Facebook и на chillpetcare в Insatgram, за да научавате още интересни и полезни неща за вашия домашен любимец.

Дай лапа

За добрите партньорства

Имаш бизнес, който е свързан с животни? Предлагаме различни възможности за партньорства. Остави своя email и ние ще се свържем с теб.

Научи повече

Абонирай се

В нашите имейли ще откриеш информация за DogFriendly места, събития, отстъпки и специални предложения