Япония - dog-friendly ресторанти и дизайнерски дрехи за кучета

Светът е Oлимпиада и всички погледи са обърнати към Япония, та решихме да ви разкажем за пословичната любов на японците към техните домашни любимци.


Япония е

красива, динамична и високо развита страна с население над 125 млн. жители. Голяма част от японците споделят живота си с домашен любимец. Дори в мегаполис като Токио има достатъчно много хора, които се грижат за куче или коте. Вероятно всеки е чувал, а и цифрите показват, че в Япония има повече домашни любимци, отколкото деца. Факт. По официални статистически данни регистрираните домашни любимци са 21,5 млн. За сравнение ще посочим, че децата до 15 години са 16,9 млн. И тук, както и в много други страни по света, кучето е предпочитан домашен любимец. За собствениците на куче в Япония законът е доста строг. Там кучето задължително трябва да има застраховка. А самите опашатковци изглеждат много доволни от живота си. Спокойни, дружелюбни и щастливи.

>>> 5 Основни грижи за кучето, без които не може

Отношението към домашния любимец в Япония е

изключително хуманно като към член от семейството. Кучетата в Япония се радват на пълноценен и дори луксозен живот. Хранят се с екологични храни, посещават СПА салони за домашни любимци и се наслаждават на ароматни масажи. Овен това ходят на грууминг и се редят на опашки пред специални дог кафета – места, където могат да общуват със себеподобни.

Shiba Inu

Напоследък в Япония с огромна популярност се ползват dog friendly ресторанти, в които всеки собственик на куче може да сподели трапезата си заедно със своя четириног приятел. В ресторанта има меню и за тях.


Храната се приготвяла от готвачите на самата маса, точно пред очите на гостите. В същото това време опашатите посетители се държали изключително възпитано и напълно спокойно очаквали ястията да бъдат сервирани. След което се хранели с апетит и разбира се по японски сдържано, без да се нахвълят върху яденето. Възхитително! Специализираните пекарни, от които може да се закупи торта за рождения ден на опашаткото са нещо съвсем обичайно. Там се продават и много други лакомства и деликатеси за домашните любимци.

В Япония домашните любимци са част от семейството

>>> Какво е груминг и каква е ползата от него?


В Япония кучетата се разхождат

в красиви пакове, а когато са в своите специални колички ги допускат дори и в магазините, и напрактика те могат да придружават стопаните си почти навсякъде.
Ако се отправяте на пътешествие в Япония, не оставяйте кучето си у дома. Вземете го със себе си. Там то е добре дошло винаги. Ще се погрижат за неговия комфорт и удобство в голяма част от хотелите в страната. Те са dog friendly, имат специални стаи за посетители с домашен любимец и предоставят всякакви условия за настаняването им.

Френски булдог в количка за домашни любимци


В Япония няма изоставени животни.


Японците толкова обичат своите домашни любимци, че се стараят всякак да им осигурят изключително качество на живот и инвестират много във ветеринарната медицина. И когато става дума за Япония никак не ни е трудно да си представим колко са напред и в това отношение.


Ексцентричността на японците не спира до тук.

Те искат техните любимци не само да бъдат отлично обгрижени, а да бъдат модерни и бляскави.

И не е изненадваща гледка на куче с дизайнерски дрехи, скъпи нашийници, специални прически и ухаещи на парфюм. В Япония магазините за кучешки аксесоари, дрешки и играчки са често срещани и посещавани, и са точно толкова заредени и красиви като всички останали. В тях може да се намерят дрехи и бижута за куче на цени дори по-високи от тези за хората. Някой фирми, предлагащи дрехи имат отделни линии за домашни любимци. Такава е и фирмата „Самурай Ейдж“, която предлага самурайско облекло за четириногите членове на семейството. Разбира се всичко е както подобава: самурайска броня, маска и шлем. А някои имат и меч, досущ като на самураите.
Даа, има и такъв свят.

Обичаите своите домашни любимци и се грижете за тях по най-добрия възможен начин и с много любов. Те заслужават това!

Последвайте ни на Chill Pet Care във Facebook и на chillpetcare в Insatgram, за да научавате още интересни и полезни неща за вашия домашен любимец.

Дай лапа

За добрите партньорства

Имаш бизнес, който е свързан с животни? Предлагаме различни възможности за партньорства. Остави своя email и ние ще се свържем с теб.

Научи повече

Абонирай се

В нашите имейли ще откриеш информация за DogFriendly места, събития, отстъпки и специални предложения